Si certaines sont impressionnantes et effrayantes, d'autres sont drôles et rassurantes !
Autobiografie van dr H. Johannes Witteveen: econoom, ex-minister van Financiën, voormalig IMF-topman en vooraanstaand Soefi `Een schitterende autobiografie vol mooie zinnen en heldere analyses. Quote `Boeiende autobiografie van een unieke persoonlijkheid. NBD, Nederlandse Bibliotheek Dienst Johannes Witteveen (Zeist 1921) is een man van formaat zoals Nederland er weinig kent. Deze kleinzoon van Wibaut was tijdens zijn lange, vruchtbare leven onder andere rector magnificus van de Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam, lid van de Eerste en Tweede Kamer, tweemaal minister van Financiën, Managing Director van het IMF en commissaris bij grote internationale en Nederlandse ondernemingen. Naast deze en vele andere maatschappelijke functies die hij heeft bekleed, neemt Witteveen intussen nog steeds een leidende positie in binnen de Soefi Beweging. De Magie van Harmonie bevat de memoires van een aimabel man die altijd op ontspannen wijze tot een evenwichtige besluitvorming wist te komen. Ook in tijden van grote internationale spanning kon hij de hoge werkdruk aan dankzij zijn soefistische levenshouding. Witteveens carrière omvat tal van cruciale periodes, waarin zijn minzame optreden doorslaggevend was. Zijn werk bij het Centraal Planbureau tijdens de wederopbouw is er een voorbeeld van, net als zijn krachtige ministerschap in het kabinet-De Jong dat de BTW invoerde. De spannendste tijd was evenwel zijn IMF-periode die samenviel met de oliecrisis. Witteveen weet de verschillende perioden uit zijn leven, inclusief zeer persoonlijke facetten, levendig te beschrijven en te voorzien van verhelderende kanttekeningen. Leermeester van onder andere Ruud Lubbers, is hij decennia na zijn pensioen immer een gerespecteerd econoom. Hij publiceert in de Financial Times e.a. en deed nog onlangs de IMF-leiding ideeën aan de hand voor een grotere rol van het IMF in de Europese schuldencrisis. Zijn voortgaande engagement mag ook blijken uit de commentaren op de nationale en internationale actualiteit die hij in deze memoires geeft. Afhankelijk van de interesse in economie, politiek en/of soefisme, kunnen de hoofdstukken afzonderlijk worden gelezen. Maar Witteveen hoopt natuurlijk dat de lezer het gehele boek zal lezen om het onderliggende verband, de `magie van de harmonie, erin te ontdekken. Witteveen schreef zijn autobiografie samen met de econoom Saskia Rosdorff.
Il n'y a pas encore de discussion sur ce livre
Soyez le premier à en lancer une !
Si certaines sont impressionnantes et effrayantes, d'autres sont drôles et rassurantes !
A gagner : la BD jeunesse adaptée du classique de Mary Shelley !
Caraïbes, 1492. "Ce sont ceux qui ont posé le pied sur ces terres qui ont amené la barbarie, la torture, la cruauté, la destruction des lieux, la mort..."
Chacune des deux demeures dont il sera question est représentée dans le sablier et le lecteur sait d'entrée de jeu qu'il faudra retourner le livre pour découvrir la vérité. Pour comprendre l'enquête menée en 1939, on a besoin de se référer aux indices présents dans la première histoire... un véritable puzzle, d'un incroyable tour de force